Over

 

Over

Marianne Scheeper is oprichtster en de drijvende kracht achter Burgerschap in de Klas. In samenwerking met diverse contacten uit haar netwerk verzorgt zij lespakketten, projecten, ouderavonden en workshops en brengt zij op scholen het burgerschapsonderwijs in kaart.


Zij verkende na het VWO een aantal jaren de wijde wereld (UK, USA en Israƫl) en volgde daarna een internationale opleiding Communicatie Management. Vervolgens werkte zij ruim 25 jaar als communicatiespecialist voor verschillende (internationale) organisaties. Vanuit haar persoonlijke interesse in de gedachtewereld van kinderen volgde zij de studie Praktische Filosofie en de Beroepsopleiding Filosoferen met Kinderen en Jongeren aan de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) en werd zij opgeleid tot MediaCoach aan de NOMC.


Zij werkt voor verschillende scholen en filosofeert met groepen kinderen en jongeren, van kleuter tot tiener, verzorgt workshops voor jong en oud, organiseert interactieve ouderavonden over mediawijsheid en adviseert over burgerschapsonderwijs bij scholen.


Onder de naam Bloggen in de klas schrijft Marianne regelmatig over actuele zaken rondom Burgerschap, Filosoferen met Kinderen & Jongeren en Mediawijsheid. Wil je een blog alert als er een nieuwe is verschenen? Stuur dan een mail naar info@burgerschapindeklas.nl en vermeld in het onderwerp: bloggen in de klas.

Kijk ook op

foto Marianne Scheeper - Burgerschap in de klas