Lessen mediawijsheid

 

Lessen mediawijsheid


Kinderen zijn steeds jonger online via (spel)computers, tablets of mobiele telefoons. Het wordt steeds moeilijker om te weten wat zij online doen en om hen daarin te begeleiden. Dat betekent dat kinderen steeds jonger zelfstandig beslissingen moeten nemen over bijvoorbeeld het plaatsen van berichten of foto’s, hun eigen gedrag online, maar ook over hoe zij reageren wanneer de media hun emoties aanspreken.


U kunt kiezen uit lessen in een programma op maat of een bestaand lesprogramma, of kies voor een éénmalige kennismakingsles over WhatsApp:

WhatsApp tijdens & na school - één les van 1,5 uur over gebruik WhatsApp in de bovenbouw BO/onderbouw VO

Nationaal Media Paspoort – doorlopende leerlijn voor basisschool vanaf groep 1

Databaas – project van 4 lessen voor de bovenbouw

Gratis geld bestaat niet – 4 modules voor MB basisschool

Gratis geld bestaat niet – 4 modules voor OB voortgezet onderwijs


5 voordelen van het inschakelen van een onafhankelijke MediaCoach:


  1. Middels series lessen kan uw school kennismaken met mediawijsheid.
  2. Uw team hoeft nog niet geschoold te worden terwijl zij er vast mee kennismaken, zij zien ook hoe de leerlingen erop reageren (enthousiast!)
  3. De lessen zijn vrijblijvend: na afloop van een serie bepaalt u zelf of u ermee doorgaat. Geen aanschaf van lesmethodes die langere tijd mee moeten gaan.
  4. Het onderwijsadvies 2032 is momenteel volop in de media. U kunt ouders van uw (toekomstige) leerlingen laten zien dat u al volop bezig bent met de plannen: Burgerschap in de klas stuurt na een serie lessen altijd een verslag voor op uw website of in de nieuwsbrief.
  5. Bij de lessen kunnen kerndoelen aan bod komen: 3, 7, 34, 36, 37, 38, 39, 42, 44, 54, 55 en 56.


ACTIE! Als u nog dit schooljaar inschrijft voor het introduceren van het Nationaal Mediapaspoort bij u op school, dan betaalt u slechts € 295,- voor een serie van 7 lessen in een klas naar keuze. Deze prijs is exclusief BTW en inclusief materiaal en reiskosten binnen de gemeente Den Haag (daarbuiten €0,25 per km). Bovendien ontvangt u na afloop van de serie een verslag dat u kunt gebruiken voor uw website of nieuwsbrief naar ouders. Direct aanmelden.


Actie!

nu 7 lessen

mediawijsheid

 

voor € 295