Nationaal Media Paspoort

 

Nationaal Media Paspoort


Het is van belang dat kinderen niet alleen mediakennis opdoen, maar ook dat zij inzicht krijgen in het vaak subtiele beroep dat media doen op hun gevoelsleven. Daarnaast is het nodig om kinderen te stimuleren zélf na te denken over hun motivatie en mogelijke strategie om slim met media om te gaan. Dat maakt kinderen krachtig in hun eigen online wereld, waarin zij het zelf moeten doen.


Speciaal hiervoor is het Nationaal Media Paspoort geïntroduceerd. Een doorlopende leerlijn voor alle basisscholen in Nederland. De leerlingen gaan met 7 thema’s jaarlijks gedurende 7 lessen aan de slag. De thema’s komen elk jaar terug. De lessen zijn afgestemd op de leeftijd, belevingswereld en het leervermogen van de kinderen, al vanaf groep 1. Het lesmateriaal bestaat uit actieboekjes, bijpassend beeldmateriaal en ook een thuisopdracht om samen met hun ouders uit te voeren.


Burgerschap in de klas heeft gecertificeerde Mediacoaches ter beschikking die deze lessen (7 per jaar per klas) komt geven. Met een specialist in mediawijsheid voor de klas, heeft u er verder geen omkijken naar. U voldoet bovendien aan de wettelijke verplichting van burgerschapsonderwijs (diverse kerndoelen).


ACTIE! Als u nog dit schooljaar inschrijft voor het introduceren van het Nationaal Mediapaspoort bij u op school, dan betaalt u slechts € 295,- voor een serie van 7 lessen in een klas naar keuze. Deze prijs is exclusief BTW en inclusief materiaal en reiskosten binnen de gemeente Den Haag (daarbuiten €0,25 per km). Bovendien ontvangt u na afloop van de serie een verslag dat u kunt gebruiken voor uw website of nieuwsbrief naar ouders. Direct aanmelden.


Terug


Actie!

nu 7 lessen

Nationaal Media Paspoort

 

voor € 295