WhatsApp tijdens & na school

 

WhatsApp tijdens & na school

Vanaf groep 6 hebben veel kinderen een smartphone en starten zij met WhatsApp. Doordat kinderen nog niet goed begrijpen dat wat je in het echt tegen elkaar zegt héél anders kan overkomen dan via een berichtje op de telefoon, ontstaan er soms heftige discussies of zelfs ruzies in een groepsapp van de klas of onderling.


Tijdens een les van ongeveer 1,5 uur maken de kinderen afspraken met elkaar over wat wel en wat niet ok is via WhatsApp (of een andere app!). Thema's waar de kinderen vaak zelf mee komen zijn: privacy, maken & delen van foto's, hoe je aardig kunt zijn, etc. Doordat de kinderen het zelf & met elkaar bedenken, is de kans groter dat zij deze afspraken ook in de praktijk gaan brengen.


Waarom tijdens én na school?

Tijdens de les mogen de meeste leerlingen niet op hun telefoon, maar in de pauzes (VO) of na schooltijd op het schoolplein wél. Bovendien vindt in deze levensfase de meeste communicatie plaats tussen klas- of schoolgenoten. Dit gaat echter ook ná schooltijd en in het weekend door. Daarmee spelen zowel de school als de ouders een rol bij het voorlichten van leerlingen over het gebruik van apps zoals WhatApp.


De afspraken worden op een gezamenlijke poster én een eigen poster voor thuis geschreven, om het thuisfront te betrekken. Daarom wordt er ook een verslag gemaakt om na de les te sturen naar de ouders van de deelnemende leerlingen. Kosten voor deze éénmalige les: € 99,-. (excl. BTW en reiskosten buiten Den Haag) en inclusief:


  • Les van 1,5 uur van een MediaCoach
  • Materiaal voor de zelf te maken klasseposter
  • A4 posters voor de kinderen thuis
  • Verslag van de les om naar de ouders te sturen


Terug


Actie!

nu 7 lessen

mediawijsheid

 

voor € 295